Do It Yourself

Drum Kit Bubinga Wood BESC
Zelf gemakkt drumstel van Bubinga/Kastanje in origineel hout afwerking.
MY DIY Kit Black
Zelf gemakkt drumstel van Bubinga/Kastanje in mat zwarte afwerking
Birch Tama Imperialstar
Gerenoveerd Tama Imperialstar in grijze afwerking.

Mijn naam is Bert en sinds een paar jaar geniet ik van mijn pensioen als eigenaar en fabrikant van BESC-Drums. Van jongs af aan heb ik altijd drukke banen gehad die me nooit toestonden om te genieten van het produceren van drums zoals ik dat vandaag kan. 

Het was al lang mijn droom om mijn eigen drumstel te maken. Toen ik eindelijk mijn eerste drumstel klaar had begon ik met het renoveren en upgraden van verschillende drumstellen in combinatie met het ontwerpen en produceren van mijn “speciale” non-ferro snares trommels.

Het volgende gaat over die “speciale” snare trommels:

Grote trommelfabrikanten produceren veel verschillende soorten snaredrums. Er wordt een enorm scala aan materialen gebruikt voor alle verschillende soorten snaredrums. Het materiaalassortiment is enorm, maar de metalen shells en vooral de bronzen, messingen en koperen shells zijn de top van de markt. Het merk Tama is mijn kerninspiratie vanwege het fantastische ontwerp en de perfecte kwaliteit voor alles wat ze produceren. Ze hebben een geweldig bronzen Snare trommel ontworpen en geproduceerd, de “Starphonic Bell Brass PBB146”. Prijs 2199 € (in 2019). En ook Sonor heeft een mooie bronzne snare, de HLD590. Helaas lopen de prijzen hoog op en is het alleen voor de happy few om zo’n snare trommel te bezitten. Dit vormde de inspiratie voor mij om te starten met het ontwerpen en produceren van een reeks non-ferro snare trommels.

Het productieproces, van de grote trommel fabrikanten,  is duur en complex. Daarom produceert “BESC-DRUMS” de trommels door geklonken plaatmetaal in plaats van de klassieke gegoten of gelaste shell ( de zgenaamde die-cast shells). De geklonken naadverbinding is geïnspireerd op de stoomketels in de ouderwetse stijl en dient perfect voor deze toepassing en het geeft de drum een geweldig uiterlijk.

De huidige portfolio bevat twee bronzen snare trommels, drie koperen en een (1) aluminium. Eerste reacties van drummers en commerciële retailers waren geweldig. De feedback en het enthousiasme waren enorm voor zowel het ontwerp als het geluid. Er is geen huidige fabrikant die snaredrums maakt via dit unieke proces. Verder kan de productie, handgemaakt, voor de helft van de Tama prijs gemaakt worden.

Een ander bijzondere kenmerk is de wanddikte. De meeste bedrijven produceren metalen snares met een vrij dunne wanddikte (1 tot 1,5 mm). BESC-Drums heaft een minimale wanddikte van 3 mm (zoals de PBB146 van Tama en de HLD590 van Sonor), dus een mildere geluidswarmte en -definitie. Deze eigenschappen maken het een uitstekende eerste keuze voor alle artiesten en opname studio’s.

Do It Yourself

Tama Birch Superstar Walnut BESC
Gerenoveerd & upgraded Tama Superstar Rock Kit van zwart naar natural Okkernoot afwerking.
Tama Birch Superstar Walnut BESC
Gerenoveerd & upgraded Tama Superstar Rock Kit van zwart naar natural Okkernoot afwerking.
Drum Kit Bubinga Zwart BESC
Gerenoveerd & Ugraded Tama Starclassic (2008) Rock Kit van mart rood naar mar zwart afwerking.
Copper snare
Copper snare Blue Green BESC
Copper snare
Copper snare 14x6,5 Dark Blue BESC
Copper snare
Dark Blue Copper Snare BESC
Bronze snare
Brown Black Bronze Snare BESC
Bronze snare
Bronze snare 14x6 Brown-Black welded BESC
Alu. snare
Alu Snare BESC